dimarts, 22 de gener del 2008

Coordinadora d'Entitats de Can Baró, una realitat

Benvinguts i Benvingudes al nou bloc de la Coordinadora d'Entitats de Can Baró.


La finalitat d'aquest bloc, com no pot ser altre, és poder anar informant de les nostres activitats a tothom, de l'evolució d'aquesta entitat dins el barri, de la feina que realitza i, com no, poder anar recollint les vostres sugerències i/o inquietuds relacionades amb les activitats que realitzem amb les entitats de Can Baró.


Com a tot bon bloc, primer de tot toca presentar-se, i una mica d'història:

La Coordinadora d'Entitats de Can Baró, registrada oficialment com a federació, neix com a entitat "fantasma" a finals del segle XX. La definim com a "fantasma" per la seva existència no registrada als registres d'entitats oficials. Si bé membres de les diferents entitats del barri ja es comencen a reunir en aquells anys per tal d'organitzar actes com la festa major, la cavalcada de reïs (ja desapareguda) i altres actes festius, culturals i socials, no és fins passat l'any 2000 que es començar a pensar a formar-la legalment.


La gran dificultat per reunir-se fora de dates especials a causa de les grans feines que tenen totes les entitats del barri, sumat a la heterogènia realitat de cadascuna d'elles, retrassava el procés de creació oficial de la coordinadora, però la necessitat de tenir una cara legal davant l'administració i el barri, que fins ara havia assumit l'AVV de Can Báró, ha fet que el darrer any s'impulsés com mai la creació d'aquesta.


La finalitat de la Coordinadora a grans trets, ja que en parlarem més endavant parant-hi més atenció i explicant què fa, és la promoció d'activitats de participació ciutadana (actes diversos), potenciació del teixit associatiu del barri i la creació i foment de canals i vincles entre les diferents entitats existens. Per aquests motius, la coordinadora es reuneix regularment amb i entre els representants de les diferents entitats que formen la coordinadora, dona suport i assesorament a les entitats existens i, per destacar l'acte ciutadà més important, organitza la festa major del barri.


Per no allargar-nos més, dir-vos que tenim la nostra seu a l'equipament de lleure de Can Baró, com no podia ser d'una altra manera, ja que considerem el Pirineu el cor associatiu del barri de Can Baró, no només per la quantitat d'activitats que l'equipament ofereix diàriament, sinó també per ser la seu de moltes entitats del barri. l'Equipament de Lleure de Can Baró es troba situat al carrer Josep Serrano 59-71. Resta obert de dilluns a divendres de 17h a 22h, i el telèfon és el 93 219 92 24.

Si voleu informar-vos de qui som o fer-nos arribar qualsevol qüestió, podeu venir a l'equipament i deixar-nos un missatge a la nostra gabeta, o enviar-nos un correu electrònic a coordinadoracanbaro@gmail.com (la opció és vostre).



Continuarem informant. Tenim moltes ganes de que ens conegueu i participeu amb nosaltres. De moment, només us avançaré que ja estem preparant la FESTA MAJOR DE CAN BARÓ 2008, que com cada any, pretén ser millor que l'anterior. Anirem informant dels progressos.