dijous, 24 de gener del 2008

AVV de Can Baró, una entitat líder del barri

l'AVV de Can Baró és l'entitat més forta i amb més socis del barri, i al llarg de la seva història a liderat molts projectes dels quals s'han beneficiat no només veïns i veïnes, sinó també moltes entitats, ja que sempre ha deixat i assesorat a aquelles entitats que han buscat la seva ajuda.
(Fotografia dels diferents homenatges de l'AVV als sòcis. Festa Major 2007)


Com diuen a la seva pàgina web, "L'AVV de veïns de Can Baró vol treballar per millorar la qualitat de vida al barri. Creiem que per tal de millorar tot els aspectes de la vida quotidiana cal que elsveïns i veïnes juguin un paper actiu. Des de l'associació volem promocionar la participació dels veïns i veïnes del barri i potenciar un desenvolupament del teixit associatiu del barri.
l'AVV també ha estat una eina important dels veïns per tal de fer sentir la seva veu davant l'administració. Dividida en diverses vocalies, que treballen conjuntament per atendre les demandes i oferir espais veinals de participació, assesoren i denúncien les queixes dels veïns i veïnes o fan arribar les seves propostes davant dels responsables municipals corresponent. A l'AVV "mantenim contacte permanent amb l'administració i participem de les diferents taules sectorials del dsitricte, on fem arribar les quixes, demandes i suggeriments dels veïns i on lluitem per aconseguir els objectius proposats desde la nostra assamblea."

Tornant al suport associactiu, l'AVV ha estat clau en el moviment associatiu de Can Baró, promovent la participació de les entitats en tots els actes, responsabilitzant-se legalment de la festa major i organitzant diversos actes festius, com el pessebre vivent, la festa de carnestoltes i la festa de la primavera entre altres. A més a més, en els últims anys l'AVV ha realitzat dos projectes que no podem deixar de mencionar en aquest missatge, un projecte més veinal i un projecte més relacionat amb el teixit associatiu.


El projecte associatiu ha estat l'obtenció de l'Escola Pirineu per al barri, fent realitat així una vella reivindicació, "El Pirineu pel barri!". El paper jugat per l'AVV ha estat en molts moments clau per assolir els objectius planificats i ha aplanat el camí pel qual ara ja caminen les entitats. El segon projecte a destacar, del qual l'associació és n'és l'entitat líder, és la recuperació de les bateries antiaèrees del cim del Turó de la Rovira. Mitjançant aquest projecte de recuperació, i recolzat pel districte i per diverses entitats, que hi organitzen activitats puntuals, l'AVV ha engegat un procès de participació ciutadana activa en la qual es recupera la memòria històrica i democràtica de la ciutat de Barcelona i és recorden èpoques viscudes al barri, com pot ser el barraquisme viscut.

Us convidem a visitar la seva pàgina web i a conèixer una entitat que fomenta activitats participatives i que vol ser representativa, mitjançant la opinió, suggerència i queixa, dels veïns i veïnes del barri de Can Baró.

(Imatge nocturna des del Turó de la Rovira, espai de treball de la recuperació de la memòria històrica del barri)